Feesten op school

Feesten en Vieringen op de Panda

Samen feest vieren vinden we belangrijk en doen we graag op de Panda! Sinterklaas wordt in de hele school gevierd. Vlak voordat de Kerstvakantie begint, sluiten we het jaar gezamenlijk af met een Panda-Kerstdiner en open podium, waar alle kinderen hun talenten kunnen laten zien. Ook vieren we elk jaar óf het Panda-Suikerfeest óf het Panda-Offerfeest met een feestelijke barbecue met alle kinderen, leerkrachten en ouders samen. We hebben ook meerdere vieringen in het kader van de Vreedzame School. Het grootste feest is de ‘Alles Anders Dag’ aan het eind van het schooljaar.

Feesten hebben geen religieuze lading op de Panda. We zijn tenslotte een openbare school, waar elk kind welkom is ongeacht levensbeschouwing of culturele achtergrond. Ieder kind is anders en ieder kind mag geloven wat hij wil, daar hebben we respect voor.

We informeren kinderen wel over religieuze feesten. In de Week van de Levensbeschouwing, in de lessen Wereldoriëntatie, Vreedzame School of in klassengesprekken. Zo laten we kinderen kennismaken met feesten en vieringen uit verschillende religies en leren we hen respectvol om te gaan met verschillende overtuigingen en geloven.

https://www.depanda.nl/wp-content/uploads/2018/04/feesten-370x208.jpg